Gondolkodtam. Fájt.

2010.03.27. 16:20

Avagy miért nem ismered fel a machoistát, ha szemben jön veled az utcán.

Az jutot eszembe, hogy ha én machoista lennék, nagyon könnyen boldoggá bírnám magam tenni - például úton útfélen nekimennék oszlopoknak, hirdetőtábláknak, vagy csak úgy figyelném testemet belülről miközben elindul a piros lámpánál autók elé kifele. Házfelújításoknál boldogan grasszálnék az állványok alatt, várva hogy fejemre potyogjon a vakolat, ingert éreznék, hogy benyúljak a kerítésen, ahol vigyázz a kutya harap felirat díszeleg, kuty kissé megcsócsálna és máris rózsaszínben látnám a világot.
No itt a bökkenő. Ha machoista lennék és ilyen dolgok lennének számomra megfelelőek, az rég rossz. Na nem azért, mert testi épségem sérülne, hanem azért mert számomra a boldogság nem boldogság ugyebár. A rossz a jó, de a jó az rossz. És ha folytatom a kört: akkor a rossz az jó, a jó az rossz és akkor segítsen már ki engem valaki, hogyan is működik valójában a machoizmus. Mert az értem, hogy ami így nem machoista fejjel rossznak tűnik, az machoista fejjel jó, de amint jó lesz a machoista fejemnek, rögtön elégedetlenkedni fog és rosszat akar. Például ha megkorbácsolom magam, az ugyebár nem machoista fejjel rossznak tűnik, tehát machoista fejemnek jónak kell hogy tűnjön, de amint elönt az elégedettség érzés, miszerint fáj hogy szétszaggattam a hátam, az rossz lesz. És ebből következik azonnal a jó? Vagy isten igazából egy machoistának sosem lehet úgy machoista mód jó? Ők sosem elégedettek, már úgy machoista mód? Vagy folyton folyvást küzdenek a jó és rossz érzet váltakozásától? Létezik egyáltalán machoizmus? Mert ha én machoista lennék, akkor nem mozdulnék ki itthonról, nehogy valami rossz, azaz jó történjen velem, mert amint megtörténeik és tudatosul hogy hű most rossz történt velem, jajj de jó, jönne a felismerés, hogy vaze ez akkor nekem igazából most rossz, ami jó, vagy rossz? Vagy most akkor mi van?! Inkább bezárkóznék, akkor nem ér se jó se rossz, az a biztos.

Tehát ezért nem látni flipper-golyó módjára, oszloptól hirdetőtábláig közlekedő és azokat megfejelő machoistákat az utcán. Mert inkább otthon gondolkodnak azon, hogy most mi van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadonbolcselkedo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001873077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gary Rosevalley 2010.03.28. 20:26:08

XD kiváncsi lennék a nekrofilokból mit hoznál ki:P
süti beállítások módosítása