avagy
Ennek az egésznek semmi értelme![1]
 
Azért valamire jó volt ez az ökológiavizsga... Rájöttem, hogy aki kitalálta, az valami idióta szófosógép volt, aki rájött, hogy az emberek többet gondolkoznak valamin, amit nem értenek és ezért teljesen triviális dolgokat gyűjtött össze és fogalmazott meg úgy, hogy közben Guiness-rekordot is akart dönteni, hogy az övé legyen a leghosszabb magyar szöveg, amiben a szavak kb. 99%a latin vagy akármi más nyelvből származzon.
  Szóval ezt nekem sikerült nagyjából visszafordítanom magyarra, de csak akkor kezdtem el gondolkozni, amikor megkaptam a tételeket: ott jöttem rá, hogy tulajdonképp semmi értelme az egésznek, mert miért élne Csubakka[2] az ewokok között, amikor azonos ökológiai igényeik vannak, ráadásul Csubi erősebb kompetitor, mint a kis köcsögök…  
Ennek semmi értelme, viszont mégis együtt élnek... Ennek az lehet az oka, hogy kommenzalizmus van köztük, vagyis az ewokok megzabálják Csubi kajamaradékait, úgyhogy nem kell a saját rohadó kajájában fetrengenie. Ugyanakkor az is lehet, hogy igazából Csubi parazitálja az ewokokat, de ehhez viszont az ewokokhoz képest túlságosan nagytestű, így ennek az egész elméletnek sincs semmi értelme. Előfordulhat viszont, hogy ez a terület, ahol most élnek eredetileg az ewokoké volt, Csubi pedig egy szomszédos társulásban élt, és csak a hirtelen megjelenő invazív, erősebb kompetítorfajok megjelenése (értsd birodalmi csirkelépegetők[3]) miatt migrációhoz kellett folyamodnia, hogy megtarthassa a mockosz kisz életét. De mert hihetetlenül lusta (mint te), ezért nem volt kedve gyalogolni, tehát a passzív migrációt választotta: az Eperfolyóra bízta magát, hogy átvigye a szomszédos társulásba. Ezt tette annak ellenére, hogy az Endoron nincs is Eperfolyó... Tehát ennek az egésznek semmi értelme! Szóval, hogy korlátolt értelmi képességeiddel felfogd, e komoly ökológiai probléma nagyságát, elkezdem az elején.
Tehát az Endor alapvetően kedvezőtlen a holocönózis Csubi számára, mert ott  rajta kívül csak ewokok élnek... Márpedig Csubi mint láttuk, szimbiózisban él velük és ez felvet egy érdekes kérdést: vajon mivel táplálkozik Csubi? Mert ugyan az utóbbi időben betörtek a holocönózisba egyes invazív fajok (mint az előbb említett csirkelépegetők), de ezek, a nevük ellenére, nem egészen csirkéből vannak, ellenben nagy mennyiségű acélt, titániumot, gépolajat és egyéb, többé-kevésbé finomított kőolajszármazékokat, valamint szintén jelentős mennyiségű kompozitot tartalmaznak. Márpedig ezek az anyagok alighanem kifognak Csubi limitált lebontóképességű gyomornedvein. Egyszóval: maradnak az ewokok mint potenciális áldozatai a Csubi-féle predációnak. De mint az a korábbi dokumentációkból kiderül (köszönet érte dr. prof. Dzórdzs Lukásznak[4]), a feltételezett ragadozó békében él a feltételezett prédával. Ennek a problémának az okait minden valószínűség szerint a csubipopuláció gyors degradálódásában és a csirkék által élőhelyükben okozott jóvátehetetlen kárban lehet megtalálni. A csirkék megjelenésével, mint az invazív tömegfajoknál megszokott, allelopátiás hatások indultak, ami a csubipopulációk életfeltételeinek romlását vonta maga után, így Csubinak új élőhelyet kellett találnia magának, ahol még nem fenyeget a konkurencia megjelenése. Feltehetően így jutott el az ewokokig. Viszont az, hogy miért nem konkurenciát látott bennük, és ehelyett miért szimbiózisra törekszik, már inkább pszichológiai okokra vezethető vissza. Lehetséges, hogy esetleg a kölykeire emlékeztetik, vagy ne adj’ Isten, a menekülés alatt elfojtott szexuális vágyai törtek felszínre.
Erről én, mint szerény ökológus nem tudok bővebbet mondani, így tehát átadom neked, a műveltebb kollegának az eset tanulmányozásának feladatát, ez már nem az én szakterületem, de a fő alapelvet el ne felejtsd: az egésznek semmi értelme!
 
 -Ismeretlen elsőéves egyetemi hallgató-[5]


[1] A dokumentum eredetileg mindenféle megjelölést és szerkesztést mellőzött, így a könnyebb hivatkozás és elemzés kedvéért a szerkesztő a tartalom gondos tanulmányozása után, e hiányokat pótolta.
[2] A szerző következetesen saját írásmódot használ Chewbacca nevének írására, így ezt a szerkesztő minimális korrekciókkal tartotta meg.
[3] A szerző meglehetősen egyedi stílusában a Kuat Drive által gyártott AT-ST típusú felderítőjárműre utal.
[4] A szerző itt a szerkesztő számára meglehetősen homályosan fogalmaz, az említett úr nagy valószínűséggel a sikeres amerikai filmrendező George Lucas lehet, akinek ökológiai munkássága eleddig teljességgel ismeretlen volt.
[5] Szerkesztette: egy másik ismeretlen elsőéves egyetemi hallgató.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadonbolcselkedo.blog.hu/api/trackback/id/tr691660145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2010.01.09. 22:38:40

Azt azért megjegyezném, hogy a fentebbi írás az én művem, mely nem készülhetett volna el címzetes (ökör) cimborám közreműködése nélkül. Ugyanis ezt életünk legelső vizsgaidőszaka szülte, pontosabban az övé - én pedig olvashatóvá tettem az msn beszélgetést.
süti beállítások módosítása